FIS

Ankven, Kilinäkiiski, Salakalava, Kapakala, Onri-Me ja Uukn-Yo

"Ensimmäisten eliöiden maihinnoususta on viimeksi kulunut n. 300 miljoonaa vuotta. Evoluutio on kuitenkin jatkanut väsymätöntä työtään yhä edelleen ja näin on käynyt myös Nahkialanlammen pinnan alla, tosin jatkuvan saastutuksen aiheuttaman mutatoinnin seurauksena.
Millaisia olentoja Nahkialanlammen pinnan alle sitten kätkeytyykään? Entä jos nämä outokaloiksi kutsutut eliöt yhtäkkiä uskaltautuisivatkin jostain tuntemattomasta syystä päivänvaloon, ihmisten ilmoille puihin roikkumaan? Kenties ne haluaisivat näyttää meille ihmisille taivaan merkit heidän kotilampensa ikiaikaisen saastutuksen vuoksi ja sanoa sanottavansa. Niille on mitä luultavammin tullut mutatoituneen eliön mitta täyteen ja siksi ihmisten on saava kuulla kunniansa! Tällainen selkärangaton peli ei enää oukokalojen mukaan vetele!"

Teoksemme pohtii luonnon, ihmisen ja materian ikiaikaista suhdetta toisiinsa, kenen tulee kantaa vastuu sekä sitä, miten mikään muu ei voi olla varmempaa kuin itseajama muutos vääryyksien edessä. Ideana on luoda alueelle visuaalisesti yhtenäinen, jännittävä ja mielikuvitusta kutkuttava kokonaisuus outokalojen maihinnoususta. Puissa roikkuvat kalat (teoksen osat) kulkevat nimellä Ankven, Kilinäkiiski, Salakalava, Kapakala, Onri-Me ja Uukn-Yo. 

FIS (Fauna in Sauna) on Hämeenlinnassa majaansa pitävä taiteilijakollektiivi, joka koostuu neljästä toinen toistaan omanlaatuisesta taiteilijasta. Kaikkia yhdistää halu tehdä omaa ja erilaista sekä muotoilijan koulutus. Meitä ovat Anna-Kaisa Haanaho, Toni Halonen, Mimmi Pearlman ja Natalia Perepelkina. Omaa kotisivua meillä ei vielä ole.