Heidi Virtanen


Hassut Hiutaleet

Eräänä päivänä kävellessäni lammen rantaa aloin ideoida omaa teosta koivujen keskelle. Olin juuri tuskaillut "ikuisten tavaroiden" eli kaikenlaisten muovikorkkien ja erityisesti pesupallojen määrää maailmassa ja sitä, kuinka valtava määrä noita pikkuruisia tavaroita päätyy kaatopaikalle ja luontoon.
Jotenkin ajatus pesupalloista, muovikorkeista ja niiden läpikuultavuudesta yhdistyi päässäni kauniiksi hiutalemaisiksi muodoiksi jotka ikään kuin leijailivat pääni yllä. Loppupelissä muovikin on osa luontoa; raaka-aineet ovat luonnosta ja joskus se muovikin maatuu, tosin ei yhden ihmisiän aikana.

Yhtäkkiä koin nuo muovitavaratkin osana kaiken kiertokulkua koska siihenhän nekin kuuluvat. Ahdistus muoviturhakkeista hälveni ja tilalle tuli ilo keksinnöstäni. Ehkä jonkun toisenkin ahdistus muovijätteestä helpottaa teosta katsellessa ja tilalle tulee oivaltamisen ilo. Mielestäni meidän ei pitäisi aina ajatella asioita pilalle vaan sen sijaan tehdä ja toteuttaa hyviä ideoita ja hassuja hiutaleita. Ratkaisujen siemenet itävät mitä kummallisemmissa paikoissa. Kiitos.

Olen 33 vuotias Toijalassa vuodesta 2009 asunut kotiäiti. Eri taiteenlajeja olen harrastellut koko ikäni. Kaikenlaiset asiat ja ihmiset kiinnostavat minua. Vihreän eri sävyt ja metsä ovat usein lähinnä ydintäni. Toisaalta myös oranssi, lila, sininen ja kaikki muutkin värit ja asiat. Sanataide, musiikki ja kuvat ovat pääni sisällä iloisena sekamelskana. Maailmakuvani ja käsitykseni elämästä on varsin valoisa. Yhdessä me täs maailmas ollaan. Kaikki ei oo niin justiinsa. Uskon että se mitä ruokimme, kasvaa, mitä levitämme, leviää jne. Kukin omien kykyjensä ja voimiensa mukaan pystyy osallistumaan maailman parantamiseen. Minulla on nyt kykyjä ja voimia luoda hauska taideteos josta on varmasti iloa monelle. Haluan kasvattaa hyvää.