Mikko Uotila


ELÄMÄNI HYPPY

Motto: maan pinnalle näkyy lyhyt hyppy, joka on elämämme kaari. Silloin kun ollaan maanpinnalla potkutellaan.

Meiltä on piilossa tieto siitä miksi tulemme ja minne menemme. Tietoisuuden rajana on maankamara ja sinne tietoisuuden taakse matkamme jatkuu, kuten on alkanutkin. Teos tutkii elämäntarkoitusta ja pohtii kannattaako noin kovasti yrittää vai riittääkö matalampi liito tai onko kaaren pituudella väliä.

ELÄMÄNI PYÖRÄLLÄ

Motto: maan pinnalle näkyy katkelma oravapyörästä. Maanpäällä on tämä näkemämme ja kokemamme.

Teos tutkii uskallusta nousta liitoon. Toivottavasti uskallan vähän keulia eikä takapyörä ole kiinni maankamaralla estojen tai menneiden haamujen sitomana. Voinko nousta liitoon.

Taiteilija  Mikko Uotila on syntynyt Toijalassa v.1960, arkkitehti 1989 Tampereen tekninen korkeakoulu

Toimin yrittäjänä Urjalassa omassa 8 hengen arkkitehtitoimistossa. Toimeksiantomme ovat julkisyhteisöjen palvelu ja asuinrakennukset eteläisen Suomen alueella

Seuraan taide-elämää, en juurikaan osallistu tekijänä. Ammatin vuoksi joudun miettimään taiteen sijoittumista rakennuksiin.

Arkkitehtina esiintynyt joskus ammattitaiteilijoihin nähden 'look alike'-taiteilijana, joka tutkii teoksissaan ihmisen elämän kaarta ja elämänsä tarkoitusta.

Suhde elämään on utelias ja yritän, keikun mukana niin kauan kuin päiviä riittää.

Teoksia, joita voi kutsua julkisiksi taideteoksiksi:
Urjalan hautausmaan muistolehto 2005
Ympäristötaideteos Ajanpyörä Lempäälän Myllyrantaan 2006. Yrjö Kokko- ympäristötaideteoskilpailun 1. sija, toteutus punaisesta graniitista
Eeles Landström -patsas 2015 Toijalan urheilukentälle